Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywana i niezwykle aromatyczna. Gruzińska zupa gulaszowa charczo znakomicie sprawdzi się nie tylko w chłodne dni, ale też jako danie jednogarnkowe podczas imprez. Porządny wkład z mięsa wołowego, aromatyczne przyprawy, niespotykana ostrość i nietypowy składnik w postaci orzechów włoskich, które nadają temu daniu nietuzinkowy smak.
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 36
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 638
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 99
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 185
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 36
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 638
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 99
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 185
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, dodaj posiekany czosnek, przemieszaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Posyp słodką papryką, wymieszaj, podsmaż i zalej ok. 2 l wody. Zagotuj wszystko, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kozieradkę, kolendrę, siekane orzechy i passatę. Przykryj i gotuj ok. 1,5 h (wołowina musi być miękka).
Paprykę oczyszczoną z nasion pokrój w drobną kostkę, chili posiekaj i dodaj do gotującej się zupy. Posól, dopraw pieprzem. Wsyp ryż i gotuj aż zmięknie. Na koniec dopraw zupę octem winnym, ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posyp siekaną pietruszką.