Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z okazji Mikołaja.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1668
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2240
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 42
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 130
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1299
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1668
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2240
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 42
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 130
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1299
Składniki
Do rondelka włóż masło, czekoladę, wlej mleko, śmietanę, dodaj kakao i przyprawę do piernika. Wszystko razem podgrzewaj do rozpuszczenia i połączenia składników. Zostaw do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cały czas mieszając wystudzoną masę czekoladową. Następnie dosyp partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszaj.
Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą.