Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z okazji Mikołaja.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 690
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 324
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 126
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 690
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 324
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 126
Składniki
Do rondelka włóż masło, czekoladę, wlej mleko, śmietanę, dodaj kakao i przyprawę do piernika. Wszystko razem podgrzewaj do rozpuszczenia i połączenia składników. Zostaw do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cały czas mieszając wystudzoną masę czekoladową. Następnie dosyp partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszaj.
Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą.