Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z okazji Mikołaja.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1594
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1413
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1594
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1413
Składniki
Do rondelka włóż masło, czekoladę, wlej mleko, śmietanę, dodaj kakao i przyprawę do piernika. Wszystko razem podgrzewaj do rozpuszczenia i połączenia składników. Zostaw do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj cały czas mieszając wystudzoną masę czekoladową. Następnie dosyp partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszaj.
Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą.