Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos do makaronu, ryżu lub kaszy. W połączeniu ze strączkowymi daje nam białko pełnowartościowe. Polecam do tego jeszcze surówkę z mixu sałatkowego i avocado. Wyjdzie sycący i smaczny obiad.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11502
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7872
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155044
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1099
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11502
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7872
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155044
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1099
Składniki
Granulat sojowy gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, majeranku i liściem laurowym do miękkości (około 10-15 min). Cebulę drobno kroimy, solimy i dusimy na oleju. Gdy będzie prawie złota, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy razem i dodajemy odsączony z wody granulat. Dusimy na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas. Dodajemy paprykę w proszku, chili i dusimy jeszcze z 5 minut. Dodajemy odsączoną fasolę i kolejne 5 minut dusimy, by się dokładnie przegryzły smaki. Po czym dodajemy sos pomidorowy, kukurydzę i kapary. Doprawiamy bazylią lub oregano oraz solą do smaku, jeśli jest za mało słony. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu jakieś 10-15 minut. Podajemy do makaronu, ryżu lub dowolnej kaszy. Kto lubi bardziej ostry smak, może dodać jeszcze ostre papryczki lub odrobinę ostrego sosu chili.