Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest najzwyklejsze, albo jak kto woli, niezwykłe ciasto na pizzę, proste, ale dobre. Przepis mam, jaki mam, a z niego wychodzą trzy wielkie pizze. Robię jedną, a resztę ciasta zamrażam i mam jak znalazł w razie potrzeby.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11669
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8154
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155161
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11669
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8154
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155161
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, dodaję cukier, sól, pokruszone drożdże, do tego dodaję oliwę, mleko i wodę, wszystko razem dobrze mieszam i porządnie wyrabiam, aż ciasto stanie się gładkie i nie przykleja się do rąk, w razie potrzeby podsypuję jeszcze trochę mąką. Na chwilę odstawiam, a potem oddzielam część potrzebną na 1 pizzę, a resztę dzielę na 2 części i te dwie części zamrażam. Pozostałą część rozwałkowuję według uznania, ale nie za grubo i wykładam tym ciastem blachę z piekarnika (tę dużą kwadratową), a dalej to co kto lubi. Smacznego!