Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym powietrzu. Grill sprzyja doskonałym okazjom do spotkań rodzinnych i towarzyskich. Jedynym problemem jest co przygotujemy i jak będziemy grillować?
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
W odpowiednim pojemniku, wszystkie składniki marynaty łączymy razem. Karkówkę, myjemy, odsączamy na ręczniku papierowym i marynujemy przez 24 godziny w marynacie lub dłużej jeżeli mamy na to czas. Następnie karkówkę grillujemy około 7-8 minut z każdej strony oraz kilka minut grillowania pośredniego. Grillowanie pośrednie to odłożenie zawiniętej karkówki w folię aluminiową na bok rusztu, dzięki temu mięso będzie soczyste. Kiełbasę, wykonaną na soli kuchennej niejodowanej, nacinamy z jednej strony i również kładziemy na ruszt. Grillujemy do uzyskania przypieczonych stron na ciemno-brązowy kolor. Podajemy, karkówkę i kiełbasę z ulubionymi dodatkami.