Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 29
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7319
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154901
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1060
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 506
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 29
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7319
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154901
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1060
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 506
Składniki
Filety z dorsza pokroić na równe kawałki (jeśli jest mrożony to nie rozmrażam do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Filety dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)