Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiadek.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8863
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8863
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Składniki
Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc, po czym odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle z dodatkiem soli do smaku. Na przygotowanym mięsie rozłożyć przygotowanego pora.
Zwinąć dosyć mocno w rulon, zaginając boki do środka i posypać pieprzem. Gotową roladkę położyć na foli spożywczej i zawinąć bardzo szczelnie. W rondlu zagotować wodę, włożyć roladkę i gotować przez 20-25 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić ukośnie w plastry. Musimy pamiętać aby roladka była bardzo szczelnie zawinięta w folię, tak aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda. Tak przygotowane mięso z indyka wybornie smakuję z surówką z czerwonej kapusty z dodatkiem startego jabłka.