Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy na piwie"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
ok. 180 minut
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać obrane i drobno posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 liście laurowe, 3 sztuki ziela angielskiego, krojone pomidory z zalewą, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru.
Papryki umyć, pestki usunąć, pokroić na kawałki. Mięso pokroić w grubą kostkę. Sos sojowy wymieszać z 150 ml ciepłej wody. Paprykę, mięso oraz rozcieńczony sos sojowy dodać do boczku z pomidorami, całość przełożyć do brytfanny, zalać piwem.
Wołowinę piec 2 godziny w temp. 180-190oC pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię, całość obsypać łyżeczką nasion kolendry. Piec jeszcze przez pół godziny, ale już bez przykrycia.Źródło: Twoje Imperium