Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z kaczki i ziemniaków"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11518
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 67
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7904
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155055
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11518
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 67
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7904
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155055
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Składniki
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu i podsmaż na złoto części kaczki (3-5 minut). Odłóż mięso na bok, wrzuć cebulę i podduś ją na małym ogniu (10 minut). Dodaj czosnek, smaż jeszcze 2 minuty, następnie wrzuć papryczkę i smaż minutę. Wlej do rondla bulion i piwo, wsyp kolendrę (zostaw trochę do dekoracji). Zagotuj, po czym włóż z powrotem mięso. Duś pod przykryciem, aż zmięknie (ok. 90 minut). Na 20 minut przed końcem duszenia dodaj ziemniaki i przypraw do smaku.
Przed podaniem zdejmij z wierzchu nadmiar tłuszczu. Posyp resztą kolendry. Podawaj z cząstkami cytryny.Źródło: Olivia