Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indycza pierś ze szpinakiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Odsącz rozmrożony szpinak i umieść go w misce razem z posiekanymi pistacjami i żurawinami. Dopraw do smaku.
Wyłóż na papier pierś z indyka, zrób w niej kieszonkę i wypełnij nadzieniem. Na wierzchu ułóż gałązki rozmarynu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 40 minut. Rozetnij nici i rozchyl papier, piecz jeszcze 10 minut.
Zmieszaj bulion razem z 2 łyżkami brandy. Gotuj bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Polej nim mięso. Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami, szparagami i groszkiem.
Jak to zrobić?
Faszerowanie mięsa. Przekrój pierś na pół, ale nie rozcinaj do końca. W kieszonce umieść tyle farszu, aż wypełni całe wnętrze. Tak przygotowaną pierś zawiń w papier do pieczenia i mocno zwiąż nitką.Źródło: Olivia