Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka pieczona na jarzynce"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 20
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4587
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 20
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 177
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4587
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką (jeśli lubisz, czarny pieprz zastąp ziołowym). Przykryj folią spożywczą, schowaj do lodówki. Cebulę obierz, posiekaj.
Włoszczyznę oczyść, obierz i dokładnie opłucz. Marchewki, pietruszkę oraz seler pokrój w kos teczkę. Por natomiast potnij w półplasterki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w nieco większą kostkę.
Kapustę opłucz, osusz, poszatkuj. W brytfance rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć warzywa i mieszając, smaż 5 min. Przypraw solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Podlej bulionem. Karkówkę pokrój w plastry o grubości 1 cm.
Na patelni mocno rozgrzej 3 łyżki oleju. Zrumień na nim na dużym ogniu karkówkę z obu stron (po 1 min). Kotlety ułóż na kapuście. Brytfannę przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Piecz 50 min.
Smak przygotowanego w ten sposób bigosiku z karkówką wzbogacą świeże zioła. Gotowe danie obficie posyp (tuż przed podaniem) posiekaną natką pietruszki albo majerankiem.Źródło: Tina