Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 54
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 753
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 67
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 54
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 753
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 67
Składniki
Rybę sprawić, umyć, posolić, pokropić sokiem z cytryny. Włoszczyznę ( z podwójną ilością pora i selera), obrać, umyć, ugotować z oczyszczonym łbem karpia, płetwami i przyprawami, odcedzić. Do wywaru włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu przez ok. 30 min. (Płynu powinno byc tyle, by zakrył rybę). Ugotowanego karpia delikatnie wyjąć, podzielić na dzwonka, usunąć ości, ułożyć na półmisku, ozdobić pokrojonymi warzywami z wywaru. Gorący wywar wymieszać z namoczoną wczesniej żelatyną, Gdy galareta zacznie krzepnąć, zalać rybę- (najpierw wlć cienką warstwę, a po jej zastygnięciu, resztę).Dekorujemy groszkiem, ćwiartkami ugot. jajek i natką. Smacznego!