Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ktoś wyobraża sobie święta bez karpia? Chyba nie, choć niektórzy narzekają, że ryba a ta za dużo ości, inni, że smakuję mułem, a jeszcze innym nie smakuję ta ryba w wersji smażonej. Ja proponuję karpia gotowanego w słodkim i świątecznym pod każdym względem sosie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12068
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8874
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155537
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12068
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8874
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155537
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Płat z karpia, kroimy na mniejsze kawałki, solimy i skrapiamy cytryna. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Warzywa kroimy. Cebulę przysmażamy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, po czym doprawiamy. Gotujemy godzinę, a następnie wkładamy do bulionu karpia. Gotujemy na małym ogniu 30-40 min, nie dopuszczając by ryba się rozpadła.
W tym czasie odlewamy szklankę bulionu. W garnku rozpuszczamy miód, wlewamy biulion, dodajemy przyprawy i starty piernik. Gotujemy do zagęszczenia. Wyjmujemy karpia i polewamy go naszym piernikowo-miodowym sosem.