Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kąski drobiowe w ostrym sosie"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11724
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 89
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8257
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155204
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11724
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 89
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8257
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155204
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Mięso opłucz, potnij w kostkę. Czosnek i szalotki obierz. Czosnek posiekaj, cebulki przetnij na połówki. Paprykę umyj, oczyść, miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć czosnek, smaż 15 sekund. Dodaj mięso, a po 5 min paprykę i szalotki. Smaż 2-3 min, często mieszając, by się nie przypaliły.
Chili oczyść z pestek, miąższ posiekaj. Mleko kokosowe wymieszaj z chili, dopraw pastą curry, sosem rybnym, cukrem i imbirem. Wlej do mięsa, zmniejsz ogień i duś aż mięso będzie miękkie. Pod sam koniec wlej sok z limonki. Podgrzewaj, aż ilość sosu zredukuje się o połowę.Źródło: Naj