Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny befsztyk tatarski z jajkiem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11939
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 121
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155398
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11939
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 121
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155398
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Mięso umyć, dobrze osuszyć, włożyć na chwilę do zamrażalnika, mocno schłodzone drobno posiekać, ewentualnie zemleć w maszynce.
Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z warzywami, podlać olejem, doprawić solą, pieprzem, papryką.
Z masy mięsnej formować nieduże kule. Nakładać na talerz przez obręcz, wyrównać z wierzchu. Udekorować żółtkiem (uwaga – jajka muszą być umyte, sparzone, oczywiście świeże i rozbite tuż przed podaniem).
ok. 12 minut
Mięso musi być najwyższej jakości, świeże! Potrawa nie nadaje się do dłuższego przechowywania!Źródło: Twoje Imperium