Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowe risotto z pieczarkami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11737
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8282
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155213
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1138
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11737
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8282
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155213
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1138
Składniki
Borowiki zalej wrzątkiem. Zostaw na 2-3 godziny i posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w paski.
Cebule oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki (część odłóż do dekoracji) i mieszając, smaż kilka minut. Wsyp suchy ryż. Dorzuć posiekane borowiki. Wlej pół szklanki bulionu. Duś, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty.
Dolej resztę bulionu i znowu mieszając, czekaj, aż się wchłonie. Na koniec wlej mleko. Gdy i ono zniknie, danie dopraw, przykryj i odstaw na 5 minut. Podawaj ozdobione resztą grzybów.Źródło: Na żywo