Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z mięsa mielonego"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11747
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8305
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155218
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11747
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8305
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155218
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), połowę posiekanego szczypiorku i część bułki tartej. Całość dopraw solą i pieprzem.
Z masy uformuj małe klopsiki. Obtocz je w pozostałej bułce i usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź i podpiecz w piekarniku. Dodaj pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki.
Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i resztą szczypiorku. Polej nim przygotowane danie. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Na żywo