Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura z malin i borówek"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11733
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8274
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1137
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11733
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8274
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155210
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1137
Składniki
Podgrzej odrobinę wody, wrzuć borówki, duś chwilę. Dorzuć maliny i sok z cytryny, gotuj 20 minut. Potrząsaj garnkiem, by owoce nie przywierały.
Dodaj cukier, wymieszaj (najlepiej drewnianą łopatką o prostym zakończeniu).
Doprowadź do wrzenia, gorącą masę przełóż do słoików. Zakręć, postaw do góry dnem. Wersja bez cukru: Zastąp go szczyptą soli himalajskiej. Owoce gotuj w garnku o grubym dnie, na małym ogniu, 2-3 godziny. Pozwól, by naturalny cukier uwolnił się z owoców.Źródło: Olivia