Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne i aromatyczne , każdy prosi o dokładkę.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros. Morele , żurawinę zalać gorącą wodą. Morele pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Owoce, ser , jajko dodać do mięsa i dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotleciki i piec 20 - 25 minut. Podawać jak kto lubi , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i surówką.