Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety te powstały zupełnie przez przypadek, gdyż zabrakło ziemniaków na kluski. Zwykły ryż czy kasza też już się objadły, więc powstały takie oto kotlety ryżowe z mixem żółtych serów i koperkiem. U mnie akurat były dodatkiem do szaszłyków drobiowych z grilla i surówka z czerwonej kapusty z sosem vinegret, ale spokojnie mogą być oddzielnym daniem, bo są syte. W sumie to nie żałuję tych ziemniaków, bo kotlety wymiotły :-) Poniżej przepis na 8-10 sztuk pysznych kotlecików:
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 13
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7039
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 476
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 13
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7039
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 476
Składniki
Ryż ugotować, wyjąć z torebek, wsypać do miski i wystudzić. Następnie dodać do niego pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać i wilgotnymi rękami formować kotlety. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i usmażyć po kilka minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!