Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z selera to pyszna wegetariańska alternatywa dla mięsnych dań. Podane z młodymi ziemniaczkami i surówką smakują wyśmienicie!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12121
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8916
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155562
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1220
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12121
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8916
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155562
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1220
Składniki
Selera obieramy i kroimy na plastry grubości około 1,5cm. Wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy około 10 minut. Seler powinien lekko zmięknąć, ale pozostać sprężysty. Plastry selera studzimy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostudzone plastry posypujemy przyprawami, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złocisty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami z koperkiem i świeżą surówką.