Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z pomidorów z naleśnikami"
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 221
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3680
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36564
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 221
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3680
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36564
Składniki
Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj i usmaż naleśniki. Gdy wystygną, posmaruj je pesto i zwiń. Włóż do lodówki, a następnie pokrój w 2,5 centymetrowe kawałki. Ponadziewaj na patyczki.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodaj mąkę i energicznie rozprowadź. Następnie wlej gorący bulion i wymieszaj trzepaczką.
Cały czas mieszając, dodaj zmiksowane pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem. Na koniec wszystko jeszcze raz zblenduj. Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, polej śmietaną i ułóż szaszłyki.Źródło: Na żywo