Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem ze szparagami i mascarpone"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11678
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8179
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11678
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8179
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Składniki
Szparagi umyj, obierz i pokrój.
Posiekaną cebulę z porem zeszklij na maśle. Wrzuć do osolonej wody, zagotuj, po czym dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki i szparagi. Gotuj do miękkości warzyw.
Dołóż mascarpone oraz żółtko i całość zmiksuj z pieprzem, gałką, sosem i imbirem.
Krem podawaj z pestkami dyni i ubitym białkiem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 200
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV