Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki w połączeniu z pieczarkowym farszem każdemu zasmakują
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3288
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3288
Składniki
Ciasto Mąkę wsypujemy do miski ,dodajemy wodę bądź mleko miksujemy ,dodajemy resztę składników i miksujemy aż masa będzie bez grudek .Ciasto powinno być nieco gęstsze od naleśnikowego . Na patelnie wylewamy porcje ,tak by pokryla dno i smażymy około 1 min z jednej strony ,2 strona kilkanaście sekund . Będzie łopatka potrzebna ,by przewrócić nasze placki .Smażymy bez oleju aż do pustej michy ️placki układamy jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem ,będą wtedy mięciutkie. Pieczarki kroimy jak nam się podoba ,byle nie były to zbyt duże kawałki .Cebule kroimy w kostkę i smażymy na maśle ,gdy będzie szklista dodajemy pieczarki ,mieszamy ,doprawiamy ,czekamy aż woda odparuje . W między czasie rozbijamy jajka do głębszego talerza ,roztrzepujemy ,doprawiamy .Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Wlewamy sporo oleju na patelnię i czekamy a się rozgrzeje .Bierzemy pierwszego placka ,nakładamy około 1.5lyzki farszu i zawijam prawy bok później dół i lewy bok .Wkładamy do jajka i obtaczamy w bułce tartej ,następnie układamy zawiniętym dołem na patelni kiedy olej będzie gorący .Smażymy kilka minut i odwracamy .Układamy na ręczniki papierowym . Jemy solo bądź z surówką , smacznego