Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują z czerwonym barszczem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 507
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 805
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 507
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 805
Składniki
Mąkę, mleko , jajka i olej wymieszać na jednolitą masę, posolić do smaku. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Przesmażyć wszystko razem na odrobinie oleju aż woda z pieczarek całkiem odparuje, dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać żółty ser starty na tarce o grubych oczkach. Ilość według uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.
Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulony, przekroić na pół. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.