Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2011
pyszne o bardzo ciekawym smaku,zainspirowalasm sie przepisem z kuchni wloskiej,jednak wszystkie skladniki to moja wizja..
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Składniki
bulke namocz wycisnij,pietruszke,cebulke drobno posiekaj dodaj do miesa wszystkie skladniki i dobrze wymieszaj dosmacz,ja wkladam mieso do lodowki na 2 godz lepiej sie lepi mieso,ale to nie konieczne
olej rozgrzej,formowac z miesa kulk wielkosci orzecha optaczac w mace podsmazyc do zrumienienia,,wszystkie kulki przelozyc do garnka zalewajac gotowana woda.
do gotujacych sie kulek dodajemy lyz musztardy,lyz chrzanu i posiekany koperek dosmaczamy w razie potrzeby zageszczamy sos odrobina maki
ja podaje to danie z makaronem i burakami ,ale to juz do wyboru do koloru,smakuje ze wszystkim super