Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 484
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 926
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 484
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 926
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą i posmarować kurczaka w środku, wsadzić cebulę. Nabić kurczaka na butelkę piwa w taki sposób, żeby szyjka butelki wyszła górą, owinąć szyjkę butelki skórą kurczaka w taki sposób, żeby piwo podczas pieczenia wylewało się na kurczaka. Resztą marynaty posmarować ptaka z zewnątrz i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 1,5 h (ogólnie zasada jest taka, że 1h na 1kg). Podawać z pieczonymi warzywami