Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak duszony z kapustą, cebulą i przyprawami w sosie pomidorowym.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11862
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8526
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155324
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i układamy na patelni polanej olejem rzepakowym(ja użyłam woka), kapustę kroimy w paseczki i układamy na cebuli. Następnie solimy i posypujemy czerwoną słodką papryką.
Oczyszczone ćwiartki kurczaka solimy, obsypujemy z obu stron czosnkiem i przyprawą garam masala. Następnie układamy na kapuście i przysmażamy. Kiedy poczujemy zapach smażonej cebuli, dolewamy 2 szklanki wody i dusimy pod przykrywką około godziny.
Przed końcem gotowania dodajemy dowolne zioła, ja użyłam własnej mieszanki zebranej z ogrodu i wysuszonej (liście selera, pora, pietruszki, tymianku i oregano.)