Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11750
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8313
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155222
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11750
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8313
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155222
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Składniki
Szpinak przesmaż na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i starty parmezan.
Na maśle przesmaż mąkę. Następnie dolej mleko, wsyp przyprawy i mieszaj, aż powstanie gładki sos beszamelowy.
Posmaruj nim naczynie do zapiekania, rozłóż płaty makaronu, a na nich umieść szpinak.
Układaj warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch obłóż mozzarellą i polej sosem pomidorowym. Zapiecz w piekarniku.
Czas: 90 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV