Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ala chińszczyzna na szybko:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11920
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8643
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155376
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1168
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11920
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8643
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155376
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1168
Składniki
Kroimy boczek w małe kawałki i podsmażamy na patelni w tym czasie gotujemy makaron. Kroimy kawałek papryki słodkiej, jeśli chcemy możemy dać też trochę ostrej i wrzucamy na patelnię wraz z połową kostki rosolowej, (możemy dodać do tego też inne warzywa np. Mieszankę chińską). Gdy boczek się podsmaży a papryka zmięknie dodajemy pokrojoną pół cebuli i ząbek czosnku i podsmażamy wszystko mieszając kilka chwil.
Odcedzamy makaron, wrzucamy go na naszą patelnię, dolewamy trochę sosu sojowego, pieprzu i natkę pietruszki i podsmażamy dwie minuty. Nakładamy na talerz, posypujemy parmezanem i gotowe. SMACZNEGO!