Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone dewolaje"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 516
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 810
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 516
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 810
Składniki
ok. 25 minut
Schłodzone mięso mielone włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem i zacząć miesić. Kiedy mięso zacznie się kleić, wmieszać jajko i – w razie potrzeby – zagęścić masę bułką tartą.
Ser pokroić w 8 słupków. Z masy mięsnej uformować placuszki i owinąć nimi kawałki sera. Obtoczyć kotlety w mące, potem w rozkłóconych i posolonych 2 jajkach, a na końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety, obsmażać powoli z obu stron. Podawać z surówką.Źródło: Życie na gorąco