Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone w cieście"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Drożdże rozrób w cukrze, mleku i mące. Mąkę przesiej, dodaj wodę, mleko, jajko, sól i roztopione masło. Zagnieć ciasto, odstaw. Podsmaż pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieni, dodaj mięso i smaż.
Zalej pomidorami z puszki i przecierem. Dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, ostrą papryką w proszku i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną ułóż w formie do pieczenia, wylej na wierzch sos, ułóż makaron ugotowany al dente, plastry sera i zasłoń paskami z drugiej części ciasta. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień