Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Składniki
Do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odciśnięta bułkę,dodac jajko,sól,pieprz i majeranej.Dokładnie wyrobić
Włoszczyzne umyć,obrac i zetrzec na tarce do jarzyn,pora pokroić w plasterki,wlać trzy szklanki wody i zagotować,wrzucic ziele i listek.
Dodac oliwę i wilgotnymi dłonmi formowac podłuzne ,nie za duże zraziki,włozyc je do warzyw i gotowac je na wolnym ogniu ok.30 minut
Pod koniec dodać koncentrat i pokrojona w kostke paprykę.Jeszcze chwile pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką i bazylią.
Zraziki dobrze smakują z kaszą gryczaną ale mozne je równiez podać z ryżem lub ziemniakami.