Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miseczki z jajka i boczku"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12113
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8909
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155554
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1217
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12113
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8909
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155554
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1217
Składniki
Plastrami boczku wyłóż formy do muffinek. Szparagi umyj, odkrój końce, resztę pokrój w centymetrowe plastry, podsmaż na maśle klarowanym. Szczypiorek drobno posiekaj.
Jajka wybij do miski, przypraw czerwoną papryką, solą i pieprzem. Do jajek dodaj szczypiorek, szparagi, wymieszaj. Do przygotowanych miseczek z boczku wlewaj jajka, na wierzchu układaj kawałki boczku. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień