Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśnikowa wieża po bolońsku"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
ajka, mąkę, mleko, szczyptę soli wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut.
Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso, smażyć ok. 5 minut, mieszając. Dodać koncentrat, pomidory z puszki i wodę, doprowadzić do wrzenia, po czym dusić na małym ogniu 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na dużej patelni rozgrzać olej, z ciasta usmażyć 4 naleśniki, trzymać je w cieple.
Zbudować wieżę, przekładając gorące naleśniki farszem i plasterkami szynki. Na wierzchu ułożyć „kwiat” z szynki i farszu. Udekorować natką pietruszki.
Danie najlepiej smakuje bardzo gorące. Gdyby ostygło, można je wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika i zaraz podawać.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium