Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe miseczki"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11742
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8289
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155214
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1139
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11742
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8289
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155214
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1139
Składniki
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 400 kcal, cena 2,30 zł.
Mleko rozmieszaj z jajkiem, szczyptą soli i cukru oraz mąką. Dodaj 2 dag rozpuszczonego masła. Odstaw na 20 minut. Patelnię posmaruj olejem. Partiami usmaż osiem cienkich naleśników. Przygotuj osiem żaroodpornych miseczek, posmaruj je pozostałym masłem. Do każdej miseczki włóż po jednym naleśniku tak, by jego brzegi wystawały. Zapiekaj w 180 st. 10-15 min.
Ser feta rozdrobnij. Żółty ser zetrzyj na tarce. Połowę wymieszaj z fetą i 4 łyżkami posiekanej natki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć pokrojony w paski boczek, wysmaż na chrupiąco. Dodaj przeciśnięty czosnek, pokrojone pomidory i posiekane chili. Smaż 5 min.
Zawartość patelni połącz z serami, dopraw solą. Nałóż do koszyczków. Posyp resztą startego sera. Zapiekaj ok. 5 min. Dekoruj ziołami.Źródło: Świat kobiety