Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna pasta z ciecierzycy i słonecznika"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Ugotowaną ciecierzycę, czosnek (1-2 ząbki) i pomidory zblenduj na gładką masę z dodatkiem oleju z pomidorów (jeśli masa nadal wydaje się za sucha, dodaj jeszcze 1-2 łyżki wody).
Dołóż pokrojoną marchewkę i ponownie krótko zmiksuj.
Pestki upraż na suchej patelni, zmiel i dodaj do pasty. Aby uzyskać kremową konsystencję pasty, stopniowo dodawaj po trochu olej lub wodę.
Pastę dopraw papryką, solą i białym pieprzem. Podawaj na grzankach lub zwykłym chlebie, dekorując np. marchewką, groszkiem i czerwoną cebulką.Źródło: Świat kobiety