Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 16
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7109
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 16
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7109
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154860
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Składniki
Gicz cielęcą oprószyć lekko mąką. W szerokim rondlu rozgrzać oliwę, dodać masło, smażyć kawałki mięsa do zrumienienia. Podsmażone mięso przełożyć do miski, trzymać w cieple.
Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić do rondla i dusić przez 6-8 minut.
Do warzyw dodać odłożoną cielęcinę, podlać winem i dusić na średnim ogniu przez 10-15 minut.
Następnie wlać bulion, dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem. Dusić na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 1,5-2 godziny.
Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z czosnkiem i skórką cytrynową. Gicz cielęcą podawać posypaną gremolatą.