Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie nie należy do najprostszych jednak jest niezwykle efektowne, a w dodatku ostrygi to afrodyzjak. Jeśli przygotujesz je dla ukochanej osoby to z pewnością będzie pod ogromnym wrażeniem.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 489
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 547
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 849
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 489
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 547
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 849
Składniki
Ostrygi otworzyć i wraz z dolną połówką muszli ułożyć na blaszce do zapiekania.
Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć przeciśnięty czosnek, dodać siekaną natkę pietruszki i po krótkiej chwili zdjąć z ognia.
Ostrygi polać masłem czosnkowym, skropić delikatnie sokiem z cytryny i posypać parmezanem.
Zapiekać chwilkę w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku (funkcja grill).