Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pożywne kotlety na bezmięsny obiad. Wystarczy tylko dodać ziemniaki i surówkę. Pycha!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 477
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 477
Składniki
Fasolę namoczyć na całą noc. Następnego dnia ją ugotować. Odcedzić wodę i jeszcze ciepłą zblendować. Cebulę (drobno pokrojoną) oraz czosnek przepuszczony przez praskę podsmażyć na patelni na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Następnie zawartość patelni dodać do fasoli. Dorzucić jeszcze pokrojoną natkę pietruszki. Wbić jajka. Dodać przyprawy, otręby i wyrobić zwarta masę. Formować okrągłe kotlety. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C przez pół godziny. W połowie pieczenia odwrócić je, przy pomocy łopatki, na drugą stronę.