Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są jednym z najbardziej lubianych mięs w moim domu. Staram się przyrządzać je na różne sposoby. Dzisiaj pieczone w ziołach prowansalskich.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 126
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3741
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 126
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3741
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 165
Składniki
Żeberka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje ok 10 cm. Wkładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, obydwie papryki i zioła. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dokładnie mieszamy. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia obsmażamy lekko na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego w następujący sposób: Na dno kładziemy pokrojoną w piórka połówkę cebuli i pół łyżki margaryny. Następnie kładziemy podsmażone żeberka i znów cebule. Pozostały tłuszcz wlewamy do naczynia. Pieczemy ok. 1,5 godz w 180°C