Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie najlepsze ciasto na pierogi które zawsze wychodzi!! Takie pierogi są uwielbiane u mnie w domu z dodatkiem śmietanki czy barszczu czerwonego - niebo w gębie ;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11746
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 92
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8305
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155216
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11746
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 92
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8305
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155216
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Składniki
Mąkę przesiać, dodać wodę i olej oraz sól. Ciasto zagnieść aby było elastyczne. Odstawić na chwilę pod przykryciem. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i lekko przestudzić. Przecisnąć ser i ziemniaki przez praskę. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, dodać do ziemniaków i sera - doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować cienko. Formą do pierogów wykrawać kółka i nakładać farsz.
Pierogi wrzucić do wrzącej wody i gotować aż do wypłynięcia i jeszcze małą chwilkę. Podawać z cebulką podsmażoną. Smacznego!!