Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione. Lubię pierogi, z każdym farszem, ale ten jest dla mnie najlepszy. Smak który towarzyszy mi od dzieciństwa i się nie znudził.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11652
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8136
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11652
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8136
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155154
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
Cebulę pokroić na drobno, zeszklić na patelni. Ziemniaki ugotować, pognieść. Do pogniecionych ziemniaków dodać połowę smażonej cebuli, sól, pieprz. Wymieszać.
Mąkę przesiać, dodać gorącą wodę, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Ciasto powinno być dość luźne, elastyczne.
Ciasto rozwałkować i szklanką wycinać kółka. Nałożyć farsz i zlepiać pierogi. Zrobione pierogi wrzucać na gotującą wodę. Gotować do momentu wypłynięcia na górę.
Ugotowane, omaścić pozostałą cebulą.
Gotowe do zjedzenia.