Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12089
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8893
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155546
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12089
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8893
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155546
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Składniki
szykujemy sobie farsz: gotujemy kasze gryczaną do miękkości w tym czasie drobno kroimy cebule z pieczarkami i podsmażamy na oleju do miękkości cebuli....
ugotowaną kaszę gryczaną przesypujemy do miski i dodajemy do niej przesmażone pieczarki z cebulką, wegete i pieprz...radze dodać więcej pieprzu bowiem fasz musi być lekko pikantny...
z mąki wody i odrobiny soli wyrabiamy ciasto... rozwałkować je na cięko i wyciąć kółka na pierogi.....
faszerujemy pierogi i wrzucamy do gotującej sie wody z solą i odroinką oliwy....gotujemy do wypłynięcia pierogów....przed podaniem można je podsmażyć i dodać podsmażonej cebulki z boczkiem.....