Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z serem i truskawkami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12108
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8905
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155553
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1216
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12108
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8905
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155553
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1216
Składniki
Serek mascarpone rozgnieć widelcem z twarogiem. Dodaj żółtko i cukier. Wsyp listki mięty i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj żółtka. Masło roztop i wlej do mąki. Mieszaj , dolewając ciepłe mleko, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je cienko i wytnij kółka. Nałóż po łyżeczce farszu i sklej, formując ozdobną falbankę. Gotuj 4 minuty w osolonym wrzątku.
Owoce umyj, oczyść i pokrój drobno (zostaw kilka do dekoracji). Zagotuj je z cukrem żelującym. Gdy sos zgęstnieje, polej pierogi. Udekoruj śmietaną i owocami.Źródło: Naj