Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pizza , można dodać do niej wszystko co dusza zapragnie
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Ciasto: Drozdże+żółtko+ ciepłe mleko +sół+ cukier+przyprawy wymieszać. Dodać mąkę. Dobrze wyrobić. Dodać olej i wyrobiać do chwili aż będzie odklejać się od ręki. FARSZ: 30dkg pieczarek +3 duże cebule+ 1/2 pora - pokroić przesmażyć na oleju. 20dkg salami 1 puszka kukurydzy 20 dkg sera Gołda 20 dkg Ementalera Przecier pomidorowy Surowe ciasto gdy wyrośnie (ok 1/2 godz od wyrobienia) rozłozyć na blasze. Posmarować przecierem pomidorowym. Dać ostudzone pieczarki z cebulą i porem. Rozłozyć salami. rozsypać kukurydzę i ser. Piec w tem 200 na środkowym poziomie ok 40 min.