Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i szybko się je robi, całość smakuje bardzo dobrze:D Można przysadzać je z ulubionymi dodatkami według własnych upodobań. Ciasto wystarcza na jedną blachę.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Mąkę przesiać, mleko podgrzać by było ciepłe i rozpuścić w nim drożdże.
Mleko z drożdżami dodać do maki razem z olejem i solą. Całość ugnieść.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć ulubione dodatki według własnych upodobań. (Ja użyłam pieczarek, szynki, kukurydzy, ogórka konserwowego i oczywiście sera żółtego)
Piec ok 40/50 minut