Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na tradycyjną pizzę neapolitańską !!! - tzn. na wysokim cieście.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11717
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 89
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8249
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155201
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11717
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 89
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8249
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155201
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Rozpuścić drożdże w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodać tyle mąki, aby otrzymać rozczyn o konsystencji płynnej i jednorodnej. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Wyłożyć mąkę na stolnicę, dodać pozostałe składniki i rozczyn. Wyrabiać ciasto do chwili aż stanie się miękkie, elastyczne i nie będzie przywierało do stolnicy.
Przełożyć ciasto do wysokiej miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
Wyrabiać przez chwilę ciasto, aż mniejszy swoją objętość, uformować jedną lub dwie pizze i przełożyć na posmarowaną oliwą formę.
Na ciasto wyłożyć dodatki wedle upodobania.
Pizzę włożyć do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 250 stopni przez 20 - 25 minut. Smacznego !!!