Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby tylko wiedzieli… wysmarowałem ciasto francuskie gdyby tylko wiedzieli… starannie na prostokącie ułożyłem gdyby tylko wiedzieli… trzykroć pizzą nazwałem gdyby tylko wiedzieli… Zapewne by spróbowali Przepis powtórzyć
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Bierzemy się za wyrabianie ciasta. Stop, tym razem sięgamy po gotowe ciasto francuskie, wystarczy rozwinąć i już jest gotowe :D. Dobywamy ketchup, wyciskając „sos” wprost na ciasto w ilości przedstawionej na filmie, nie za dużo nie za mało. Rozsmarowujemy na prostokącie pozostawiając brzegi jak w tradycyjnej pizzy. Układamy pokrojonego wcześniej w plastry camemberta, przekładając drobną kostką z papryki czerwonej. Następnie na pizzy lądują krążki z czerwonej cebuli. Szybkie doprawienie mieszaniną przypraw: cząber, papryka słodka, lubczyk oraz świeżo mielonym pieprzem. Mijają kolejne sekundy, bierzemy plastry sera żółtego układamy przykrywając całą kompozycję. Tak przygotowaną potrawą z ciasta francuskiego wrzucamy do piekarnika na około 15-20 min, monitorując stan zwęglenia brzegów. Pizze możecie spożywać na ciepło lub na zimno. Smacznego!!