Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z czerwoną fasolą"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12028
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 141
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8845
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155496
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1202
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12028
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 141
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8845
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155496
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1202
Składniki
Cebule posiekaj i podsmaż na rumiano. Cukinię zetrzyj na tarce, posól i po chwili dokładnie odciśnij z soku. Fasolę odcedź, przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj startą na tarce cukinię oraz cebulę.
Natkę pietruszki posiekaj lub zmiksuj w blenderze i wymieszaj z całością. Dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz, czosnek granulowany, cząber, ostrą paprykę w proszku. Dokładnie wymieszaj.
Jeśli chcesz uzyskać gładkie placki, zmiksuj całość w blenderze. Smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z jogurtem
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień